søndag 22. oktober 2017

Druesorbet - oppskrift!


Oppskrift på druesorbet laget av egendyrkede druer :

800 g blå vindruer
150 g sukker 
1 dl vann
Saften av en halv sitron
1 eggehvite
1 spiseskje melis

Rens bort stilker og mos druene lett med en stavmikser. Sil drueblandingen gjennom en melsikt og press mest mulig væske ut med en slikkepott til ca 3 dl druesaft. Løs opp sukkeret i kokende vann og avkjøl. Bland sukkervann, druesaft og sitronsaft og sett det i fryseren et par timer. Rør av og til inntil blandingen er blitt halvfrosset. Pisk eggehviten stiv, tilsett melis og pisk videre til en stiv marengs. Bland marengsen forsiktig inn i drueblandingen med en rund visp. Druesorbeten settes i fryseren til den er frosset. Rør et par ganger i sorbeten til den har jevn konsistens før den fryses stiv. Kan også lages i en ismaskin.

Avlingen fra vinranken vår (Vitis Riparia "Beta") ble på 1 kg i år, 13 år etter at vinranken ble plantet!

Druene i denne oppskriften er dyrket på Trøndelagskysten og er ganske små og smakfulle, men ikke veldig søte. Mengden sukker kan reduseres dersom det brukes svært søte druer. Druesorbeten ble helt nydelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar