søndag 22. oktober 2017

Druesorbet - oppskrift!


Oppskrift på druesorbet laget av egendyrkede druer :

800 g blå vindruer
150 g sukker 
1 dl vann
Saften av en halv sitron
1 eggehvite
1 spiseskje melis

Rens bort stilker og mos druene lett med en stavmikser. Sil drueblandingen gjennom en melsikt og press mest mulig væske ut med en slikkepott til ca 3 dl druesaft. Løs opp sukkeret i kokende vann og avkjøl. Bland sukkervann, druesaft og sitronsaft og sett det i fryseren et par timer. Rør av og til inntil blandingen er blitt halvfrosset. Pisk eggehviten stiv, tilsett melis og pisk videre til en stiv marengs. Bland marengsen forsiktig inn i drueblandingen med en rund visp. Druesorbeten settes i fryseren til den er frosset. Rør et par ganger i sorbeten til den har jevn konsistens før den fryses stiv. Kan også lages i en ismaskin.

Avlingen fra vinranken vår (Vitis Riparia "Beta") ble på 1 kg i år, 13 år etter at vinranken ble plantet!

Druene i denne oppskriften er dyrket på Trøndelagskysten og er ganske små og smakfulle, men ikke veldig søte. Mengden sukker kan reduseres dersom det brukes svært søte druer. Druesorbeten ble helt nydelig!

1 kommentar:

  1. Så flott, Lillian! Da er dere i alle fall 2 på Uthaug som har fått modne druer:Du og tante Ellisif! Grønne fingre og lang hageerfaring ligger vel i botnen, tenker jeg!

    SvarSlett