lørdag 28. januar 2017

Bougainvillea finnes i flere farger

Bougainvillea spectabilis kan på norsk kalles Trillingblomst. Bougainvillea finnes i flere farger, både rosa, lilla, rød, gul og nesten helt hvit. I varmere land står den ute hele året og blomstrer fra januar.

Jeg skulle gjerne hatt en så fin inngangsportal hjemme i Norge, men der får jeg heller plante roser, klematis og/eller kaprifol i en blomsterbue som skal stå ute hele året. 

Bougainvillea eller trillingblomst kan også vokse i Norge, men den må tas inn og oppbevares frostfritt om vinteren. Hjemme er det derfor mest praktisk å dyrke den i potte. Den liker god, næringsrik jord og helst bør den stå i en potte med hull i bunnen, slik at den ikke blir stående med røttene i vann. Om vinteren bør den stå et sted med mest mulig lys i et sørvindu. Om sommeren kan du sette den ut på et lunt sted i hagen, helst et sted med mye sol.

På nært hold, ser blomstene på Bougainvillea ut som et smykke!

fredag 20. januar 2017

Crassula i Spania har slektninger i Norge

Crassula tilhører bergknappfamilien og der har vi mange forskjellige arter som vi bruker både ute i hagen, for eksempel oktoberbergknapp - og hjemme i stua har jeg en jeg kaller livets tre. Den det er bilde av her, blomstrer nå i hagen i Spania og er en crassula som heter Aeonium arboreum. 

Aeonium arboreum er en sukkulent plante, som klarer seg med lite vann. I Spania anbefales det å blande jorda med grus for å få god drenering. Noen av crassulaene dør etter blomstringen, men de har alltid satt nye skudd som man kan sette over i en ny potte.

Mange hager i Spania er dekket med duk og grus, da det vanligvis er vanskelig å holde liv i gress i det tørre klimaet. Nå har vi derimot hatt et par dager med torden, lyn, vind, regn og hagl - men det må man vel vente seg - det er jo tross alt vinter. I dag skinner sola igjen og temperaturen er på vei oppover.

Biene er i arbeid hele året i dette solens land!

søndag 8. januar 2017

Rosene blomstrer i januar i hagen i Spania!

Nå er jeg kommet frem til hagen i Spania - og nei - jeg eier den ikke, men leier hus med hage hver vinter. Bare et par dager etter at jeg har flyktet fra kuldegradene hjemme, blir både astma og gikt mye bedre! Her blomstrer rosene, men de har ingen navneskilt. Tror denne kan være Rosa Romanze.

En nydelig korallrød rose uten navn :)

Denne nydelige dypt fløyels-røde rosa ligner på Rosa Ingrid Bergman, men bladene er ikke blanke nok!

En stor roseknopp i ferd med å springe ut.

Det er deilig å få litt ekstra sommer med roser i januar!